Ha szereted az összetett ízeket, akkor ez az édes-csípős-húsos, zöldséges nyárs neked való.
Nyársra húzott húsgolyók koreai szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 cm gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 kk só
- 1 kk bors
- 4 ek gochujang szósz
- 1 marék panko morzsa
- 6 szál újhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1,5 ek rizsecet
- 2 kk szezámolaj
- 1 kk cukor
- fél fej saláta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és egy evőkanálnyi gochujang szósszal (koreai chilipaszta).
- Adjuk hozzá a darált húst és a pankót, majd dolgozzuk el jól.
- Készítsünk a húsból körülbelül 3 cm átmérőjű húsgolyókat.
- A hagymákat vágjuk fel ugyancsak 3 cm-es darabokra.
- Húzzuk nyársra a húsgolyót és a hagymát felváltva (3-3 db, kerüljön egy nyársra).
- A nyársakat tegyük fel sülni vaslapra vagy serpenyőre és 12-15 perc alatt süssük készre. 3 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy mindenhol megsüljenek.
- Amíg sülnek a nyársak, készítsük el a mártogatóst. Ehhez keverjük össze a szójaszószt, az ecettel, a cukorral és a koreai chilipasztával.
- Az elkészült nyársakra csorgathatunk a szószból vagy tálalhatjuk azok mellé is egy kis tálkában.
- Salátaleveleket is kínáljunk mellé.