A bolti kolbászt feldobhatod egy apró trükkel, amitől még finomabb és ízletesebb lesz a végeredmény.

Sörös grillkolbász

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Sörös grillkolbász

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 l sör
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db kolbász
  • 10 db hot dog kifli

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  2. Közben egy nagyobb edénybe öntsük bele a sört, a szeletekre vágott hagymát és az aprított fokhagymát.
  3. Amikor felforrt az ízesített sör, tegyük bele a kolbászokat, és tegyük a grill hidegebb részére, hogy éppen csak gyöngyözzön.
  4. Forrástól számított 15 percig főzzük a kolbászokat, majd vegyük ki és rögtön mehetnek is fel a forró rácsokra.
  5. Oldalanként 5-6 perc alatt grillezzük meg teljesen a kolbászkákat.
  6. A hot dog kifliket vágjuk félre, és 1 percre tegyük őket is a grillre, hogy megpirulhasson a kiflik belseje.
  7. Csalamádéval, ketchuppel, mustárral és ízlés szerint egy kevés pirított hagymával állítsuk össze a kolbászos hot dogot.
  8. Aki a csípőst szereti, jalapeno paprikát is bátran tehet bele.