- írta: Peitli Csilla
A bolti kolbászt feldobhatod egy apró trükkel, amitől még finomabb és ízletesebb lesz a végeredmény.
Sörös grillkolbász
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 l sör
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 db kolbász
- 10 db hot dog kifli
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
- Közben egy nagyobb edénybe öntsük bele a sört, a szeletekre vágott hagymát és az aprított fokhagymát.
- Amikor felforrt az ízesített sör, tegyük bele a kolbászokat, és tegyük a grill hidegebb részére, hogy éppen csak gyöngyözzön.
- Forrástól számított 15 percig főzzük a kolbászokat, majd vegyük ki és rögtön mehetnek is fel a forró rácsokra.
- Oldalanként 5-6 perc alatt grillezzük meg teljesen a kolbászkákat.
- A hot dog kifliket vágjuk félre, és 1 percre tegyük őket is a grillre, hogy megpirulhasson a kiflik belseje.
- Csalamádéval, ketchuppel, mustárral és ízlés szerint egy kevés pirított hagymával állítsuk össze a kolbászos hot dogot.
- Aki a csípőst szereti, jalapeno paprikát is bátran tehet bele.