Édes, sós, szaftos és kicsit ragacsos lesz a végeredmény, ami meglepően kevés alapanyagból összeállítható. Ha kell egy gyors és ízletes recept, ne keress tovább!

Szójaszószos grill sertés

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Szójaszószos grill sertés

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szelet
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml rizsecet
  • 2 ek barna cukor
  • 6 db jalapeno
  • 1 marék kilantró
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. Keverjük el a szójaszószt az ecettel és a cukorral egy kisebb tálkában.
  2. Amikor a cukor teljesen felolvadt, egy villával szurkáljuk meg a hús szeleteket.
  3. Tegyük őket egy zárható zacskóba és öntsük rájuk a pác felét.
  4. Zárjuk le a zacskót és rendezzük úgy el a húsokat, hogy lehetőleg mindenhol érje őket a páclé.
  5. Tegyük félre, amíg felfűt a grill, de ha előrelátóak vagyunk, akár előző nap is elkészíthetjük a pácolt húst és a hűtőben pihentethetjük a sütésig.
  6. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  7. A húsokat vegyük ki a zacskóból és tegyük fel a beolajozott grillre. Ekkor jöhet rá egy kevés só, de ez igazán ízlés kérdése, mert a szójaszósz is ad neki egy kis sósságot.
  8. Süssük oldalankét 6-8 percig, miközben időnként lekenjük a pác maradékával. Ehhez mindenképpen a félretett pácot használjuk! Amiben a hús pihent, azonnal öntsük ki a sertés kivétele után!
  9. A felaprított jalapeno paprikával és kilantróval szórjuk meg tálaláskor.