Az egyik legnépszerűbb és legfinomabb grill étel a hamburger, melyet bármikor, bármilyen és bármekkora vendégsereg részére gyorsan elkészíthetünk. Legyen a társaság felnőtt, gyerek vagy vegyes, a hamburgert garantáltan kitörő lelkesedés fogadja, és ha szerencsénk van, még közös ételkészítésre is lehetőség nyílik.

Ízletes mini hamburgerek

Elkészítési idő: 1 óra előkészítés + fél óra sütés perc
Nehézség: 1

Ízletes mini hamburgerek

írta: Vöröss Kata

Hozzávalók:

  • 1/2 kg Darált marha és sertés hús vegyesen
  • 250 gr Sobrasada (spanyol lágy chorizo)
  • 1 db Egész tojás
  • 1 db Tojás sárgája
  • 2 evőkanál Zsemlemorzsa
  • 2 marék Apróra vágott medvehagyma (elhagyható)
  • 1/4 fej Finomra szeletelt vörös káposzt
  • 50 ml Vörösborecet
  • 2 db Avokádó
  • 3 evőkanál Sushi ecet
  • 1 evőkanál Méz
  • 1 kávéskanál Frissen őrölt bors

Elkészítés:

A finomra szeletelt vöröskáposztát kevés sóval megszórjuk, majd legalább három órát állni hagyjuk. Ezután öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le. Adjuk hozzá a vörösborecetet, és hagyjuk pácolódni (a legjobb eredmény érdekében a káposztát előző nap készítsük el).

A húst összekeverjük az apróra vágott sobrasadával, a tojással és a zsemlemorzsával, majd sózzuk, borsozzuk. Formáljunk kis húspogácsákat, de valamivel nagyobbakat, mint a hamburgerzsemle átmérője (a hús összehúzódik sütés közben).

Az avokádót meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a sushi ecettel, hogy elkerüljük az elszíneződést.

A hamburgereket a forró grill lapra pakoljuk és alaposan, mindkét oldalukat átsütjük. Tálalás előtt minden hamburgert egy kevés mézzel locsoljunk meg. Pirítsuk meg a hamburger zsemlét.

Helyezzük a húspogácsákat a zsemlékbe, tegyünk a húsokra 1-1 szelet avokádót. Köretként adjunk hozzá szeletelt káposztát, aprított medvehagymát, és ha maradt, avokádót. Igazi ízbombában lesz részünk, amely a vörös káposzta savasságát a lágy avokádóval, a chorizo fűszerességével és mézédes lecsengéssel ötvözi.