Lazac, avokádó, sonka és házi aioli teszi különlegesen ízletessé ezt a komplex szendvicset.

Lazacos pancetta szendvics avokádóval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Lazacos pancetta szendvics avokádóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 350 g lazacfilé
  • 2 db mini bagett
  • 1 db avokádó
  • 1 marék arugula saláta
  • 2 kk olívaolaj
  • 6 szelet pancetta
  • 1 ek citromos bors fűszerkeverék
  • 1 db paraidcsom
  • 1 ek chili crisp
  • 6 ek majonéz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Kamado Joe-t 200 fokra és tegyük fel a zsírkövet is, hogy átmelegedjen.
  2. Enyhén olajozzuk be a kő felületét, majd tegyük fel rá a pancetta szeleteket, hogy szépen átsüljenek. A pancettát helyettesíthetjük prosciuttóval vagy füstölt szalonnával.
  3. A lazac szeleteket ízesítsük a citromos fűszerkeverékkel vagy a kedvenc halas fűszerünkkel.
  4. Tegyük fel a halakat a kőre és zárt tető alatt süssük a lazacot, amíg rózsaszínné nem válik.
  5. Amíg sül a hal, szeleteljük fel az avokádót és a paradicsomot.
  6. A majonézt keverjük össze a chili crisppel, amit házilag is elkészíthetünk. Vagy aiolihoz tegyünk egy kevés chili pelyhet.
  7. A bagetteket vágjuk félbe, majd a pancetta zsírjában pirítsuk meg őket a vágott felükkel lefelé.
  8. Amikor megsült a lazac és a kenyér is megpirult, állítsuk össze a szendvicseket.
  9. A bagett mindkét oldalát kenjük le a chilis aiolival, tegyük fel a paradicsomot, amit ízesíthetünk a citromos fűszerkeverékkel.
  10. Erre jöhet a sült pancetta, majd a lazac, az avokádó és végül az arugula saláta.
  11. A könnyebb fogyasztás érdekében vágjuk ketté a szendvicset!