A pizzakemencében nemcsak pizza készülhet, hanem ez a marhahúsos ragu is!

Marha ragu zöldborsóval

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: 3

Marha ragu zöldborsóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g marhahús
  • 400 g zöldborsó
  • 100 g zeller
  • 40 g vaj
  • 20 g liszt
  • 300 ml fehérbor
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a pizzakemencét 175-180 fokra.
  2. A húst vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg őket a lisztben.
  3. Egy tűzálló serpenyőt melegítsünk elő és olvasszuk fel benne a vajat.
  4. A húst pirítsuk le minden oldalán a vajban, majd öntsük fel a borral.
  5. Öntsük az egészet egy magasabb falú edénybe, amiben sütni fogjuk.
  6. Kockázzuk a húshoz a zellert, a hagymát.
  7. Végül fűszerezzük a sóval, borssal, rozmaringgal és süssük 1,5 órán keresztül zárt ajtó mögött.
  8. Az utolsó fél órában adjuk a raguhoz a zöldborsót és süssük készre!