- írta: Peitli Csilla
Egyszerűen elkészíthető steak, amihez egy vietnámi ihletésű pác adja a különleges ízt.
Édes-sós steak egyszerűen
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db flank steak
- 120 ml halszósz
- 1 ek citrom héj
- 80 ml citrom lé
- 2 ek barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db kígyóuborka
- 4 db retek
- 4 szál újhagyma
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze a halszószt a citrom levével és héjával.
- Adjuk hozzá a cukrot, az apróra vágott fokhagymát és a magtalanított, aprított jalapenót.
- Jól keverjük össze a pácot és a felét öntsük a húsra, majd hagyjuk pihenni 30 percet, szoba hőmérsékleten.
- Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amíg pihen a hús és melegszik a grill, az uborkát és a retket reszeljük vékonyra és keverjük össze a felkarikázott újhagymával.
- A zöldségekre öntsünk rá annyit a pácból, hogy belepje őket, és hagyjuk állni.
- A húst vegyük ki a pácból, itassuk le a felesleges nedvességet és tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 3-5 percig süssük a kívánt állag eléréséig.
- Felvágás előtt pihentessük 10 percig, majd a salátával kínáljuk.