Egyszerűen elkészíthető steak, amihez egy vietnámi ihletésű pác adja a különleges ízt.

Édes-sós steak egyszerűen

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 2

Édes-sós steak egyszerűen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db flank steak
  • 120 ml halszósz
  • 1 ek citrom héj
  • 80 ml citrom lé
  • 2 ek barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db retek
  • 4 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a halszószt a citrom levével és héjával.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, az apróra vágott fokhagymát és a magtalanított, aprított jalapenót.
  3. Jól keverjük össze a pácot és a felét öntsük a húsra, majd hagyjuk pihenni 30 percet, szoba hőmérsékleten.
  4. Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. Amíg pihen a hús és melegszik a grill, az uborkát és a retket reszeljük vékonyra és keverjük össze a felkarikázott újhagymával.
  6. A zöldségekre öntsünk rá annyit a pácból, hogy belepje őket, és hagyjuk állni.
  7. A húst vegyük ki a pácból, itassuk le a felesleges nedvességet és  tegyük fel a grillre.
  8. Oldalanként 3-5 percig süssük a kívánt állag eléréséig.
  9. Felvágás előtt pihentessük 10 percig, majd a salátával kínáljuk.