- írta: Peitli Csilla
Krumplipürével vagy szendvicsbe halmozva salátával is nagyon finom és omlós ez a lassan készülő szegy.
Lassan sült marhaszegy
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg marha szegy
- 1 ek barna cukor
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk hagymapor
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk só
- fél kk őrölt kömény
- fél kk fekete bors
- 1 késhegynyi cayenne bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt alacsony hőfokra.
- A szegyen kívül az összes hozzávalót tedd egy tálkában és jól keverd össze.
- A fűszerkeverékkel dörzsöld be jól húst minden oldalán.
- Tedd fel egy tálban a húst sülni a grillre 8 órára.
- Amikor a hús már villával is könnyen szálaira szedhető végeztél.
- Vedd le a húst a grillről és a visszamaradt szaftól locsolj rá pár kanállal, a többiből készíthetsz házi bbq szószt.