Krumplipürével vagy szendvicsbe halmozva salátával is nagyon finom és omlós ez a lassan készülő szegy.

Lassan sült marhaszegy

Elkészítési idő: 485 perc
Nehézség: 4

Lassan sült marhaszegy

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marha szegy
  • 1 ek barna cukor
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk hagymapor
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk só
  • fél kk őrölt kömény
  • fél kk fekete bors
  • 1 késhegynyi cayenne bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. A szegyen kívül az összes hozzávalót tedd egy tálkában és jól keverd össze.
  3. A fűszerkeverékkel dörzsöld be jól húst minden oldalán.
  4. Tedd fel egy tálban a húst sülni a grillre 8 órára.
  5. Amikor a hús már villával is könnyen szálaira szedhető végeztél.
  6. Vedd le a húst a grillről és a visszamaradt szaftól locsolj rá pár kanállal, a többiből készíthetsz házi bbq szószt.