- írta: Peitli Csilla
Ezt az ételt erre a versenykiírásra készítettem el!
Nyereg rib eye baconnal sajttal töltött cukkinis burgonyás hengerrel, grillezett szines paprikával
írta: Táncos Bence
Hozzávalók:
- 40 dkg rib eye steak
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg burgonya
- 1 db tojás
- 5 dkg liszt
- 10 szelet cheddar sajt
- 30 dkg bacon
- 3 db trikolor paprika
- 1 dl olívaolaj
- 20 g füstös maldon sópehely
- 20 g színes bors
- 30 dkg koktél paradicsom
Elkészítés:
A marhahúst sütés előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből.
Közben a burgonyát megtisztítjuk lereszeljük a megmosott cukkinivel, és tojással sóval borssal, kicsi liszttel palacsinta szerű tésztát keverünk belőle, amit a rácson szilikonlap segítségével vékonyan elkenve megsütünk. Alufóliára tesszük, sajtot bacont teszünk rá, és szorosan feltekerjük.
Közben a színes paprikákat daraboljuk és a koktélparadicsomokat kettévágjuk. A szobahőmérsékletű húsunkat kicsit megkenjük olívaolajjal, majd a forró rácsra tesszük egy-egy percig sütve közbe megszórjuk füstös maldon sóval és színes borsot őrölünk rá.
Utána alufóliába tesszük fűszervajat dobunk rá és addig tartjuk a grillen, míg a hús maghőmérséklete 53-54 fokos nem lesz. Akkor levesszük, és pihentetjük.
Közben a paprikákat és a paradicsomot meggrillezzük, és tálalhatunk is. A feltekert cukkinis burgonya tekercset akár tönkökre, akár szeletbe vágjuk. Mellé a grillezett paprika, a rib eye steak és a kakukkfüves koktélparadicsom kerül a tányérra.