- írta: Peitli Csilla
Házi hamburger, amit az olívabogyó tesz különlegessé. A grillen gyorsan elkészül, igazi piknik étel. Kicsik és nagyon kedvence.
Olivás hamburger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g marhahús
- fél kk fokhagyma por
- fél kk fekete bors
- 60 g olívabogyó
- 4 szelet cheddar sajt
- 60 ml majonéz
- 4 szelet paradicsom
- 4 szelet hagyma
- 4 levél saláta
- 4 db Hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A darált húst keverjük össze a fokhagyma porral és a fekete borssal. Jól dolgozzuk össze a húst.
- Osszuk nyolc egyenlő részre és formázzunk pogácsákat belőlük.
- Négy húspogácsára halmozzuk fel a kisebb darabokra vágott olívabogyókat, majd ezt fedjük be a négy másik húspogácsával és a széleket nyomkodjuk össze.
- A hús mehet fel a grillre és oldalanként 6-8 perc alatt süssük át a burgereket.
- Az utolsó fordítás után tegyük fel a húsra a sajtokat is, majd hagyjuk, hogy egy kicsit megolvadjon.
- Közben pirítsuk meg a ketté vágott zsemléket is.
- Állítsuk össze a hamburgert a paradicsom, majonéz, hagyma és saláta segítségével.