Házi hamburger, amit az olívabogyó tesz különlegessé. A grillen gyorsan elkészül, igazi piknik étel. Kicsik és nagyon kedvence.

Olivás hamburger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Olivás hamburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g marhahús
  • fél kk fokhagyma por
  • fél kk fekete bors
  • 60 g olívabogyó
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 60 ml majonéz
  • 4 szelet paradicsom
  • 4 szelet hagyma
  • 4 levél saláta
  • 4 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A darált húst keverjük össze a fokhagyma porral és a fekete borssal. Jól dolgozzuk össze a húst.
  3. Osszuk nyolc egyenlő részre és formázzunk pogácsákat belőlük.
  4. Négy húspogácsára halmozzuk fel a kisebb darabokra vágott olívabogyókat, majd ezt fedjük be a négy másik húspogácsával és a széleket nyomkodjuk össze.
  5. A hús mehet fel a grillre és oldalanként 6-8 perc alatt süssük át a burgereket.
  6. Az utolsó fordítás után tegyük fel a húsra a sajtokat is, majd hagyjuk, hogy egy kicsit megolvadjon.
  7. Közben pirítsuk meg a ketté vágott zsemléket is.
  8. Állítsuk össze a hamburgert a paradicsom, majonéz, hagyma és saláta segítségével.