Hagyma, darált hús és bacon a három alapanyaga ennek a látványos fogásnak, amiben nem csalódhatsz.

Töltött hagyma baconbe tekerve

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 4

Töltött hagyma baconbe tekerve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús mix (marha, sertés, borjú)
  • 1 db tojás
  • 3 db hagyma
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 1 csomag bacon
  • 1 szál újhagyma
  • ízlés szerint só
  • 120 ml bbq szósz
  • 50 g parmezán sajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.

A darált húst keverjük össze a tojással és a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával és a sóval.

Jól dolgozzuk össze, majd tegyük félre.

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe és szedjük szét rétegeire.

A darált húsból készítsünk gombócokat, amelyeket vonjunk be hagyma páncéllal.

Az így kapott hagymába töltött hús köré tekerjünk bacont úgy, hogy teljesen körbe vegye a golyót.

A bacon bombákat tegyük fel a grillre (egy tálcán, mert csöpögni fog a zsírja) és süssük zárt tető alatt 40 percig.

Ezután kenjük le a golyókat jó alaposan a bbq szósszal és tegyük vissza 5 percre, hogy a szósz rásülhessen.

Még melegen tálaljuk a karikára vágott újhagymával megszórva, krumplival vagy salátával.