- írta: Peitli Csilla
Hagyma, darált hús és bacon a három alapanyaga ennek a látványos fogásnak, amiben nem csalódhatsz.
Töltött hagyma baconbe tekerve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált hús mix (marha, sertés, borjú)
- 1 db tojás
- 3 db hagyma
- 120 g zsemlemorzsa
- 1 csomag bacon
- 1 szál újhagyma
- ízlés szerint só
- 120 ml bbq szósz
- 50 g parmezán sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
A darált húst keverjük össze a tojással és a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával és a sóval.
Jól dolgozzuk össze, majd tegyük félre.
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe és szedjük szét rétegeire.
A darált húsból készítsünk gombócokat, amelyeket vonjunk be hagyma páncéllal.
Az így kapott hagymába töltött hús köré tekerjünk bacont úgy, hogy teljesen körbe vegye a golyót.
A bacon bombákat tegyük fel a grillre (egy tálcán, mert csöpögni fog a zsírja) és süssük zárt tető alatt 40 percig.
Ezután kenjük le a golyókat jó alaposan a bbq szósszal és tegyük vissza 5 percre, hogy a szósz rásülhessen.
Még melegen tálaljuk a karikára vágott újhagymával megszórva, krumplival vagy salátával.