- írta: Peitli Csilla
A recept bármilyen maradék sült húsból elkészíthető, így meg is van a másnapi ebéd, minimális ráfordítással.
Sült kacsahúsos grillezett pizza
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db füstölz kacsacomb
- 1 csomag pizzatészta
- 2 ek hoisin szósz
- 2 ek barbecue szósz
- 4 szál újhagyma
- 350 g mozzarella
- 25 g kukorica dara
Elkészítés:
- A keget fűtsük fel 230 fokra, és tegyük fel a pizzakövet is.
- A kacsacombokat készítsük elő: a húst szedjük le a csontról és tépkedjük apró falatokra.
- A tésztát közben lisztes felületen nyújtsuk ki.
- A pizzalapátot szórjuk meg kukoricadarával, és helyezzük fel rá a tésztát. A lapátról lelógó részeket vágjuk le.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze a két szószt, és kenjük be vele a pizza felületét.
- Ezután jöhetnek a feltétek: egyenletesen oszlassuk el a kacsahúst, a felaprított zöldhagymát, majd szórjuk rá a reszelt mozzarellát.
- A lapát segítségével tegyük át a pizzakőre a tésztát és süssük 8 percig, majd szeletelhetjük, és jöhet a tálalás.
Extra tippek:
- Használhatunk fagyasztott pizzalapot is, de mindig felengedett állapotban tegyük fel sülni, és készüljünk fel rá, hogy az eredmény ízben azért elmarad majd attól, amit az igazi pizzatészta tud.
- A két szósz más fűszerezést már nem igényel, de ha tovább szeretnénk fokozni az ízorgiát, aprított szárított paradicsommal, gombával és borsmustárral (rukkolával) is dúsíthatjuk a pizzát.