- írta: Peitli Csilla
Krémes olvasztott sajt, némi fokhagyma és rozmaring, valamint isteni méz. Ennél finomabb parti ételt el sem tudunk képzelni. Tökéletes kísérője egy pohár finom bornak és a meghitt baráti beszélgetéseknek.
Grillezett camembert mézzel
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 1 darab camembert sajt
- 1 ág friss rozmaring
- 2 gerezd szeletelt fokhagyma
- 8 evőkanál méz
- 1 ág friss kakukkfű
Elkészítés:
1. Melegítse elő a The Bastard kamado grillt 180 Celsius fokra.
2. Tegye a camembert sajtot egy megfelelő, hőálló sütőedénybe.
3. Vágja be a sajt tetejét rombusz alakban és mindegyik kereszt közepébe szúrjon pár rozmaring levelet és egy szelet fokhagymát. A méz felével kenje meg a sajt tetejét, és szórja rá a kakukkfűleveleket.
4. Tegye a grillrácsra a hőálló sütőedényt és csukott grill fedéllel süsse a camembert sajtot 20 percen keresztül.
5. Ezután csorgassa rá a maradék mézet. Pirítóssal és sós krékerrel tálalja.