Krémes olvasztott sajt, némi fokhagyma és rozmaring, valamint isteni méz. Ennél finomabb parti ételt el sem tudunk képzelni. Tökéletes kísérője egy pohár finom bornak és a meghitt baráti beszélgetéseknek. 

Grillezett camembert mézzel

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Grillezett camembert mézzel

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1 darab camembert sajt
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 8 evőkanál méz
  • 1 ág friss kakukkfű

Elkészítés:

1. Melegítse elő a The Bastard kamado grillt 180 Celsius fokra.

2. Tegye a camembert sajtot egy megfelelő, hőálló sütőedénybe.

3. Vágja be a sajt tetejét rombusz alakban és mindegyik kereszt közepébe szúrjon pár rozmaring levelet és egy szelet fokhagymát. A méz felével kenje meg a sajt tetejét, és szórja rá a kakukkfűleveleket. 

4. Tegye a grillrácsra a hőálló sütőedényt és csukott grill fedéllel süsse a camembert sajtot 20 percen keresztül.

5.  Ezután csorgassa rá a maradék mézet. Pirítóssal és sós krékerrel tálalja.