- írta: Peitli Csilla
Néha még a legnagyobb húsevőknek is jólesik egy kis szünet, és valami könnyebb fogás. Ez az enyhén édeskés halloumi recept tökéletes nyárra előételnek vagy főételnek is.
Grillezett halloumi birsalma lekvárral
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g halloumi
- 6 ek birsalma lekvár
- 3 ek száraz sherry
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A birs lekvárt (vagy a koreai üzletekben található birs tea lekvárját) keverjük el a sherry-vel egy serpenyőben, majd tegyük fel a grillre és főzzük sziruppá.
- A halloumi sajtokat szeleteljük fel 1 cm vastagra, majd azokat még vágjuk félbe, hogy hosszúkás csíkokat kapjunk.
- Húzzuk őket egyesével nyársra hosszában és kenjük le őket gazdagon a birsalmás mázzal.
- A leolajozott grillre tegyük fel a nyársakat és süssük őket 1-2 perc alatt minden oldalukon aranybarnára.
- Tálaláskor nyomjunk a sajtra a citromból pár cseppet, hogy egy kis savassággal ellensúlyozzuk az édes ízeket.