Néha még a legnagyobb húsevőknek is jólesik egy kis szünet, és valami könnyebb fogás. Ez az enyhén édeskés halloumi recept tökéletes nyárra előételnek vagy főételnek is.

Grillezett halloumi birsalma lekvárral

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Grillezett halloumi birsalma lekvárral

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g halloumi
  • 6 ek birsalma lekvár
  • 3 ek száraz sherry
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A birs lekvárt (vagy a koreai üzletekben található birs tea lekvárját) keverjük el a sherry-vel egy serpenyőben, majd tegyük fel a grillre és főzzük sziruppá.
  3. A halloumi sajtokat szeleteljük fel 1 cm vastagra, majd azokat még vágjuk félbe, hogy hosszúkás csíkokat kapjunk.
  4. Húzzuk őket egyesével nyársra hosszában és kenjük le őket gazdagon a birsalmás mázzal.
  5. A leolajozott grillre tegyük fel a nyársakat és süssük őket 1-2 perc alatt minden oldalukon aranybarnára.
  6. Tálaláskor nyomjunk a sajtra a citromból pár cseppet, hogy egy kis savassággal ellensúlyozzuk az édes ízeket.