A grillezett sajtok nagyágyúja a halloumi, ami nem olvad, de ízekben gazdag. Vízitormával pedig egészen különleges vegetáriánus fogás készíthető belőle.

Grillezett halloumi vizitormával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett halloumi vizitormával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 szelet halloumi
  • 8 ek olívaolaj
  • 100 g kilantró
  • 60 g vízitorma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vörösborecet
  • 1 db chili paprika
  • 2 g só

Elkészítés:

  1. Késsel aprítsuk fel egyszerre a kilantrót és a vízitormát. Tegyük egy tálba.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 6 evőkanál olajat, az ecetet és a kockákra vágott chilit, valamint a sót.
  3. Keverjük össze jól és tegyük félre állni.
  4. A grillt melegítsük fel magas hőfokra.
  5. A sajtokat olajozzuk be és tegyük fel sütni.
  6. 2-3 perc alatt süssük meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalát is.
  7. Tálaláskor egy sajtra kanalazzunk egy kanál vízitorma mártást és már kínálhatjuk is krumplival vagy friss salátával.