- írta: Peitli Csilla
A grillezett sajtok nagyágyúja a halloumi, ami nem olvad, de ízekben gazdag. Vízitormával pedig egészen különleges vegetáriánus fogás készíthető belőle.
Grillezett halloumi vizitormával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 szelet halloumi
- 8 ek olívaolaj
- 100 g kilantró
- 60 g vízitorma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek vörösborecet
- 1 db chili paprika
- 2 g só
Elkészítés:
- Késsel aprítsuk fel egyszerre a kilantrót és a vízitormát. Tegyük egy tálba.
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 6 evőkanál olajat, az ecetet és a kockákra vágott chilit, valamint a sót.
- Keverjük össze jól és tegyük félre állni.
- A grillt melegítsük fel magas hőfokra.
- A sajtokat olajozzuk be és tegyük fel sütni.
- 2-3 perc alatt süssük meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalát is.
- Tálaláskor egy sajtra kanalazzunk egy kanál vízitorma mártást és már kínálhatjuk is krumplival vagy friss salátával.