- írta: Peitli Csilla
Gyors quesadilla salsával
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 4 db tortilla
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 120 ml salsa szósz
- 1 szál újhagyma
- 1 darab jalapeno paprika
- 450 gramm Cheddar sajt
Elkészítés:
- Kapcsold be a grillt, és tartsd alacsonyan a hőmérsékletét.
- Gyorsan keverd össze a salsa szószt az apróra vágott hagymával és a kisebb darabokra vágott jalapeño paprikával.
- Ha ez kész, a tortilla lapok egyik oldalát enyhén olajozd meg. Ez az olajos rész került majd a grillre.
- Ezután két lapot vegyél magad elé, és a nem olajozott felükre oszd szét a salsát, majd szórd meg jó alaposan a reszelt sajttal.
- Végül tedd rájuk a másik két tortilla lapot, olajos résszel kifelé. Így két kör alakú szendvicset kapsz.
- Ezt a két szendvicset óvatosan tedd rá a rácsra és süsd mindkét oldalát 3 percig.
- Ha elkészült, és szépen megbarnult a tortilla, pihentesd 1 percig egy deszkán, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Végül pizzavágóval vagy egy éles késsel vágd cikkelyekre a tortillaszendvicset.
Extra tippek:
- A salsa csípősségét a jalapeño paprika hozzáadásával vagy kihagyásával szabályozhatod. Ha szeretitek az erőset, akkor két paprika is mehet a salsába.
- Ha sikerült eredeti, kukoricaliszttel készült tortillát beszerezni, akkor a recept gluténérzékeny vendégeknek is felszolgálható. A legtöbb forgalomban kapható tortilla azonban búzaliszt hozzáadásával készül.
- A sajtos quesadilla a legegyszerűbb változat, amit feldobhatsz egyéb hozzávalókkal is. Ez a mexikói szendvicsféle nagyon könnyen variálható az otthoni alapanyagok függvényében. Gazdagíthatod felvágottal, előre lesütött csirkedarabokkal vagy zöldségekkel.