- írta: Peitli Csilla
Frissítő és vegetáriánus fogás, ami köretként vagy önmagában is fogyasztható.
Paradicsomos halloumi nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 csomag halloumi sajt
- 300 g koktél paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek chili olaj
- fél db lime héja
- 2 ek menta
Elkészítés:
- A sajtot vágjuk kis kockákra.
- A sajtot és a paradicsomot felváltva húzzuk fel nyársakra. Sajttal kezdődjön és végződjön a nyárs.
- A kész nyársakat kenjük le olívaolajjal.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra és ha előmelegedett a rács, tegyük fel a nyársakat.
- Időnként fordítsunk rajta egyet, és süssük addig, amíg a sajt kellően megpirul. Általában 3-5 perc elég erre.
- Vegyük le a grillről a nyársakat és locsoljuk meg a chili olajból, lime héjából és aprított mentából álló ízesített olajjal.