Frissítő és vegetáriánus fogás, ami köretként vagy önmagában is fogyasztható.

Paradicsomos halloumi nyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Paradicsomos halloumi nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 csomag halloumi sajt
  • 300 g koktél paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek chili olaj
  • fél db lime héja
  • 2 ek menta

Elkészítés:

  1. A sajtot vágjuk kis kockákra.
  2. A sajtot és a paradicsomot felváltva húzzuk fel nyársakra. Sajttal kezdődjön és végződjön a nyárs.
  3. A kész nyársakat kenjük le olívaolajjal.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra és ha előmelegedett a rács, tegyük fel a nyársakat.
  5. Időnként fordítsunk rajta egyet, és süssük addig, amíg a sajt kellően megpirul. Általában 3-5 perc elég erre.
  6. Vegyük le a grillről a nyársakat és locsoljuk meg a chili olajból, lime héjából és aprított mentából álló ízesített olajjal.