Ha a krémlevesek mellé nem szeretne mindig ugyanazt kínálni, akkor próbálja ki ezt a sajtos, cukkinis ropogóst, ami tökéletes kísérője a téli zöldséges krémleveseknek.

Sajtos-cukkinis ropogós

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Sajtos-cukkinis ropogós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 1 db tojás
  • 60 g parmezán sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 60 g kukorica keményítő
  • 5 g só
  • 3 g bors
  • 400 g cheddar sajt

Elkészítés:

  1. A megmosott cukkinit lereszeljük le egy nagy lyukú reszelőn, és itassuk le róla a felesleges vizet.
  2. Egy nagyobb tálba keverjük össze a cukkinit, a tojást, a parmezán sajtot, az apróra vágott újhagymát és a kukorica keményítőt.
  3. Ízesítsük sóval, borssal a keveréket. Aki az erőset szereti, egy kevés chilit is tehet bele.
  4. Ezt a keveréket adagoljuk a magas hőfokra hevített öntöttvas lapra a grillen, kis köröket formázva belőlük. A tésztát  csak egyszer kell megfordítani a palacsintához hasonlóan, körülbelül 3 perc múlva.
  5. Amikor a cukkinis "palacsinta" aranybarnára sül vegyük le a grillről, és tegyük rá a reszelt sajtból. Tegyünk a tetejére egy másik cukkinis ropogóst, és ha kell még melegítsük össze ezeket is, amíg a sajt megolvad.
  6. A cukkinis sajtos szendvicskéket krémleveshez kínáljuk, de önmagában is nagyon finom.