A bulgogi Korea egyik ikonikus étele, amit most húsmentes változatban is elkészíthetsz, ha valami könnyebb fogásra vágysz.

Vegetáriánus bulgoli tofuból

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Vegetáriánus bulgoli tofuból

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 400 g extra kemény tofu
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 1,5 ek méz
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db hagyma
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A póréhagymát szeleteljük fel, a vöröshagymát pedig aprítsuk fel.
  2. A hagymákat keverjük össze a szójaszósszal, a szezámolajjal és a mézzel. Adjuk hozzá a borsot és alaposan dolgozzuk össze az egészet.
  3. A lecsöpögtetett tofut vágjuk ujjnyi vastag szeletekre (vagy kockákra) és keverjük bele a pácba.
  4. Letakarva hűtőben pihentessük 2 órát.
  5. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra és tegyük fel a tofu szeleteket.
  6. Oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg őket.
  7. Rizzsel és salátalevéllel vagy kimcsivel kínáljuk.