- írta: Peitli Csilla
Aranyló sajttal és friss cukkinival töltött sertéskaraj, amely egyesíti a három legfontosabb ételcsoportot. Ízekben harmonikus egység, amit elkészíteni is könnyű.
Cukkinivel töltött sertéskaraj
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 1 db cukkini
- 1 ek friss petrezselyem
- 1 ek friss kakukkfű
- 8 szelet cheddar sajt
Elkészítés:
- A megpucolt, és vékony szeletekre vágott cukkinit lobogó sós vízbe merítjük pár másodpercre. Épp annyit ázzon csak, hogy picit megpuhuljon, és fel lehessen majd tekerni, anélkül, hogy eltörne.
- A forró vízből kiemelve tegyük azonnal jeges vízbe, hogy megállítsuk a túlpuhulást. A vízből kivéve hagyjuk lecsöpögni.
- Közben kezdjük melegíteni a grillt magas közepes/magas hőfokra.
- A sertésszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy szelet sajtot.
- Erre jönnek az aprított zöldfűszerek egyenletesen elosztva, majd a cukkini és végül lezárásnak még egy sajt szelet.
- Feltekerve rögzítsük szilikon hurokkal, fokpiszkálóval vagy cérnával a formát, és már mehet is a grillre.
- Oldalanként 4 perc alatt körbesütjük, és tálalhatjuk is.