Ízekben gazdag, ragacsos mennyország sertésből, ami fél óra alatt el is készül.

Grillezett sertés lapocka ragacsosan

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett sertés lapocka ragacsosan

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg Sertés lapocka steak
  • 4 db shallot hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 86 ml halszósz
  • 86 ml citromlé (lime lé)
  • 3 ek barna cukor
  • 2 db thai chili

Elkészítés:

  1. Két shalott hagymát, a fokhagymákat és 80 ml-t halszószból és a citromléből tegyünk bele egy aprítóba.
  2. Adjunk hozzá 2 evőkanál barna cukrot és keverjük addig, amíg egynemű szószt kapunk belőle.
  3. A húst terítsük ki egy magasabb falú sütőedénybe, majd öntsük rá a korábban elkészített pácot úgy, hogy egyenletesen befedje.
  4. Ezután pihentessük szobahőmérsékleten egy órát, vagy hűtőben sütésig, akár egy egész éjszakán át. Időnként azért forgassuk meg, hogy egyenletesen pácolódjon.
  5. Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  6. Süssük 8-10 percig a laposkákat úgy, hogy 2 percenként forgatunk rajtuk egyet.
  7. Közben egy kisebb edényben keverjük össze a maradék hagymát apróra vágja, a felkarikázott chilit, a halszósz és a citromlé maradékát és a cukrot.
  8. Egy evőkanál vízzel főzzük fel, hogy az ízek összeérjenek, majd locsoljuk meg ezzel a pihentetett és felvágott húst tálaláskor.