A sertés egyik legnemesebb része a szűzérme, amit ezzel a recepttel ízekben gazdagon és porhanyósra készíthetsz.

Grillezett sertésszűz

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Grillezett sertésszűz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db sertésszűz
  • 4 g só
  • 4 g zellersó
  • 4 g szárnyas fűszerkeverék
  • 4 g hagymapor
  • 4 g fokhagymapor
  • 4 g chili por
  • 2 g cayenne bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A fűszereket keverjük össze alaposan, és kézzel vigyük fel a két sertésszűzre.
  3. A húsokat tegyük fel a grillre sülni 20-25 percre.
  4. 5 percenként fordítsunk rajta egy negyedet, amíg körbe nem érünk és minden oldalon meg nem pirítottuk alaposan a külső réteget. Mivel delikát húsról van szó, ez alatt át is kell sülni, de ezt könnyen ellenőrizhetjük hús hőmérővel is akár.
  5. Amikor elkészült a hús, vegyük le a grillről, de a szeletelés előtt pihentessük a húst legalább 5 percig.