A sertés egyik legnemesebb része a szűzérme, amit ezzel a recepttel ízekben gazdagon és porhanyósra készíthetsz.
Grillezett sertésszűz
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db sertésszűz
- 4 g só
- 4 g zellersó
- 4 g szárnyas fűszerkeverék
- 4 g hagymapor
- 4 g fokhagymapor
- 4 g chili por
- 2 g cayenne bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A fűszereket keverjük össze alaposan, és kézzel vigyük fel a két sertésszűzre.
- A húsokat tegyük fel a grillre sülni 20-25 percre.
- 5 percenként fordítsunk rajta egy negyedet, amíg körbe nem érünk és minden oldalon meg nem pirítottuk alaposan a külső réteget. Mivel delikát húsról van szó, ez alatt át is kell sülni, de ezt könnyen ellenőrizhetjük hús hőmérővel is akár.
- Amikor elkészült a hús, vegyük le a grillről, de a szeletelés előtt pihentessük a húst legalább 5 percig.