- írta: Peitli Csilla
A jalapeno remek alapanyag grillezéshez. Ha fetával töltve már készítettünk, akkor jöhet a húsimádó változat is!
Kolbászos jalapeno a grillen
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 24 db jalapeno paprika
- 340 g sütnivaló kolbász
- 12 szelet bacon
Elkészítés:
- A paprikákat készítsük elő: mossuk meg őket, hosszában vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat. Törüljük szárazra.
- A közepes hőfokra előmelegített grillen kezdjük el sütni a kolbászokat. Nem kell teljesen átsütni, amikor elveszíti rózsaszín színét a hús, vegyük le.
- A jalapeno paprikákat töltsük meg kolbásszal, majd tekerjük körbe baconnel. Ha kell rögzítsük ezt egy fogpiszkálóval.
- Tegyük fel a paprikákat a grillre, és időnkénti forgatás mellett süssük készre az egészet 15 perc alatt. Amikor a bacon ropogóssá válik, akkor általában már jó.
- Előételként vagy parti falatokként tálaljuk!