A marhahúson túl is van élet a burgerek világában. Csirke, bárány, kenguru vagy éppen most sertés. Bátrabb fűszerezéssel mennyei lesz a végeredmény.
Sertés burger fűszeresen
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g darált sertéshús
- 2 db hagyma
- 2 ek worchester szósz
- 60 g mustár
- 60 g ketchup
- 60 g majonéz
- 1 db csemegeuborka
- 1 ek olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Vágjuk apróra a hagymát és az uborkát.
- Az uborkát keverjük össze a majonézzel, mustárral és ketchuppel, majd adjuk hozzá a felvágott hagyma egy harmadát. Tegyük félre tálalásig.
- A darált húst dolgozzuk a maradék hagymával, a Worchester szósszal és ízesítsük sóval, borssal.
- Formáljunk a húsból négy pogácsát és az enyhén beolajozott sütőlapra mehetnek is fel sülni.
- Oldalanként 5-6 perc alatt süssük készre a húst.
- A majonézes szósszal lekent zsemlékre tegyünk egy szelet húst, zöld salátát és már tálalható is a finom vacsora.