Meglepő forma és gazdag ízek jellemzik ezt a steak tekercset. Látványos fogás, ami vendégváráshoz ideális.

Steak tekercs baconnel és gombával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Steak tekercs baconnel és gombával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db flank steak
  • 250 g bacon
  • 4 db gomba
  • 4 ek újhagyma
  • 4 kk bazsalikom
  • 2 kk snidling
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A bacon szeleteket tegyük fel sülni, hogy jó ropogósak legyenek.
  3. Amikor a bacon elkészült, morzsoljuk össze és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, snidlinget, gombát és a bazsalikomot.
  4. Keverjük össze ezt a tölteléket és tegyük félre.
  5. A két (egyenként nagyjából fél kilós) húst klopfoljuk ki fél centi vastagra, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. A tölteléket terítsük szét a húson, amit aztán tekerjünk fel, mint egy kakaóscsigát.
  7. Az így kapott hústekercset szeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra. Felvágás előtt, rögzíthetjük a tekercset egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
  8. Tegyük fel a grillre a hústekercseket és 4-6 perc alatt süssük megfelelő állagúra a húst.
  9. Sült krumplival kínáljuk!