Kevés tésztaételt készítünk a grillen, pedig a füstös ízhatású feltétek a tésztákkal is remek páros alkotnak. Jöjjön hát egy spagetti recept, amit érdemes elkészíteni.

Grill csirkés spagetti

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grill csirkés spagetti

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 ml tejszín
  • 60 g parmezán sajt
  • fél marék friss bazsalikom
  • 55 g mozzarella
  • 340 g spagetti
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. A spagettit főzzük meg az oldalégőn a leírásnak megfelelően.
  3. Közben a csirkét vágjuk szeletekre vagy kisebb csíkokra és fűszerezzük sóval (igény szerint borssal is lehet).
  4. Vaslapot használjunk a grillen, amit olajozzunk be.
  5. Tegyük fel a csirkét és a szeletekre vágott hagymát a grillre.
  6. Amíg a csirke sül (4 perc), a hagymát időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen barnuljon.
  7. Fordítsuk meg a csirkét, a hagymához meg adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Egy késhegynyi sóval ízesítsük a keveréket és süssük őket, amíg a csirkének a másik oldala is elkészül. (Újabb 4 perc.)
  8. Vegyük le az alapanyagokat a grillről.
  9. A tésztát keverjük el a parmezánnal, a tejszínnel, az apróra vágott friss bazsalikommal.
  10. Adjuk hozzá a csirkét és a zöldségeket.
  11. Végül szórjuk meg mozzarellával és melegen kínáljuk.