A karibi ízvilágot idéző fűszer keveréktől lesz izgalmas és újszerű ez a grillezett csirkecomb, ami omlós, de karakteres.
Grillezett csirke karibi ízvilággal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 db egész csirkecomb
- 1 csomag újhagyma
- 2 db fokhagyma
- 1 db jalapeno
- 1 db lime
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek barna cukor
- 1 kk kakukkfű
- fél kk fahéj
- 1 kk szegfűbors - őrölt
- 2 kk só
Elkészítés:
- Tegyük aprítóba az újhagymát (kivéve két szálat, amit majd a tálaláshoz vágjuk karikára), a fokhagymát, a jalapenót, a lime levét, a barna cukrot, a kakukkfüvet, a fahéjt, a sót, a szegfűborsot és 2 evőkanál vizet, majd dolgozzuk össze egy sima masszává.
- Vegyünk ki belőle 3 evőkanálnyit, amivel majd a sütés közben lekenhetjük a csirkét.
- A csirkéket közben sózzuk meg és ízesítsük a korábban elkészített fűszerkeverékkel.
- Pihentessük hűtőben 2 órát.
- Sütés előtt a grillt melegítsük fel közepes/magas hőfokra, a húst pedig vegyük ki, hogy szoba hőmérsékletre melegedjen.
- Amikor már meleg a grill, tegyük fel rájuk a húsokat és időnként forgatva őket süssük 10 percig.
- Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, a húst tegyük a grill hidegebb részére és kenjük le a félretett páccal.
- Zárt tető alatt fejezzük be a sütést 10-15 perc alatt. (Ennyi idő a csontos comboknak kell, ha csont nélküli combokat vagy mellett használunk, ellenőrizzük sűrűbben és vegyük le korábban.)