Különleges ízekre vágysz? Próbáld ki ezt a koreai receptet!
Grillezett csirke koreai módra
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 2,4 dl szójaszósz
- 3 ek rizsecet
- 2 ek méz
- 2 ek koreai paprikapaszta
- 2 ek gyömbér
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek szezámmag
- 2 kk szezám olaj
- 1 szál újhagyma
Elkészítés:
- Keverjük össze egy nagyobb edénybe a szójaszószt az ecettel, a mézzel, a chili pasztával, a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymákkal.
- Osszuk ketté a szószt és az egyiket tegyük egy nagyobb edénybe.
- Ebbe az edénybe tegyük a darabokra vágott csirkét és jól vonjuk be a páccal.
- Hűtőben pihentessük 4 órát.
- A pác másik feléhez pedig adjuk hozzá a szezámmagot, a szezámolajat és a felkarikázott újhagymát. Ez lesz a mártogatós a csirkéhez, úgyhogy tegyük félre tálalásig.
- Amikor eleget pihent a csirke, vegyük ki a hűtőből és melegítsük elő a grillt.
- Két zónás grillezésre készüljünk.
- A csirkéket tegyük fel bőrrel lefelé a melegebb részre és 10 perc alatt pirítsuk meg a külsejüket.
- Ezután tegyük át a hűvösebb részre és zárt tető alatt süssük készre a csirkéket. (Használhatunk maghőmérőt, hogy ne süssük alul vagy túl a húst.)
- Tegyük a csirkéket egy nagyobb tálra és a félretett mártogatóssal kínáljuk. (Tálalás előtt akár meg is forgathatjuk benne a húst és akkor nem mindenki közös tálba mártogat.)