Egyszerű, a pesztótól mégis a megszokottól kicsit eltérő recept, ami kezdőknek is tökéletes választás grillezéshez.

Grillezett pesztós csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett pesztós csirkemell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 1 ek olívaolaj
  • 60 g dió
  • 3 ek pesztó
  • 1 ek citromlé
  • 2 g só
  • 2 g bors
  • 2 kk fokhagymás fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  2. A diót pirítsuk meg, majd daráljuk le és keverjük el a pesztóval és a friss citromlével.
  3. A keverékhez adjunk még egy evőkanál vizet, hogy kenhetőbb legyen, majd sóval, borssal ízesítsük kedvünk szerint.
  4. A melleket fűszerezzük a fokhagymás keverékkel, majd süssük oldalanként 5-6 perc alatt aranybarnára.
  5. Tálaláskor a még meleg csirkemellre halmozzunk a pesztóból egy jó adagot, majd zöldségekkel, esetleg sült krumplival kínáljuk.