Egyszerű, a pesztótól mégis a megszokottól kicsit eltérő recept, ami kezdőknek is tökéletes választás grillezéshez.
Grillezett pesztós csirkemell
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 60 g dió
- 3 ek pesztó
- 1 ek citromlé
- 2 g só
- 2 g bors
- 2 kk fokhagymás fűszerkeverék
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
- A diót pirítsuk meg, majd daráljuk le és keverjük el a pesztóval és a friss citromlével.
- A keverékhez adjunk még egy evőkanál vizet, hogy kenhetőbb legyen, majd sóval, borssal ízesítsük kedvünk szerint.
- A melleket fűszerezzük a fokhagymás keverékkel, majd süssük oldalanként 5-6 perc alatt aranybarnára.
- Tálaláskor a még meleg csirkemellre halmozzunk a pesztóból egy jó adagot, majd zöldségekkel, esetleg sült krumplival kínáljuk.