- írta: Peitli Csilla
A keleties ízű pácolt csirkék frissen sütött, grillezett változata kiváló tavaszi étel. Ízük friss, enyhén füstös, ami kiválóan megy a zöldsalátákhoz.
Kínai csirke nyársak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g csirkemell filé
- 120 ml szójaszósz
- 120 g barna cukor
- 1 kisebb db hagyma
- 60 ml rizsecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek szezámolaj
Elkészítés:
- A csirkén kívül minden alapanyagot tegyük egy tálba (a hagymákat egészen apróra vágva) és jól keverjük össze a pácot.
- A csirkéket vágjuk falatnyi darabokra, és adjuk a páchoz.
- Lezárt edényben, hűtőben pihentessük 2 órát. (A több sem árt neki.)
- Amikor elkezdjük melegíteni a grillt közepes/magas hőfokra, vegyük ki a csirkét a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen.
- Csöpögtessük le a húst, és fűzzünk nyársra 5-8 darabot.
- A kész nyársakat tegyük fel a forró grillre és 10 perc alatt süssük készre, időnkénti forgatással.
- A nyárs zöldségekkel gazdagítható.
- Rizzsel vagy salátával kínáljuk.