Pácolt csirkemell a gyümölcs édes ízével kiegészítve, sokak kedvence lesz. Nyáron és télen egyaránt telitalálat könnyű vacsorának.
Trópusi grill csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 1 db ananász
- 220 ml ananászlé
- 180 ml ketchup
- 120 ml szójaszósz
- 100 g barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk olaj
- 1 kk gyömbér
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az ananászlét, a ketchupot, a szójaszószt, a barna cukrot és a reszelt fokhagymát, gyömbért.
- A csirkemelleket tegyük bele a pácba, és hűtőben pihentessük letakarva, legalább 2 órát.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Olajozzuk be a rácsokat, és süssük meg a csirkemelleket. Oldalanként 8 percet számoljunk.
- Ezután a megpucolt és karikákra vágott ananászt is kenjük le egy kis olajjal, és oldalanként 2 perc alatt süssük meg.
- A csirkét ananász karikákkal, rizzsel és esetleg újhagymával megszórva tálaljuk.