Ennél a receptnél az előkészületek hosszabb időt vesznek igénybe, mint maga a sütés. Izgalmas fogás a tengeri ételek szerelmeseinek, amit egy forgó kosárban készíthetsz el gyorsan és egyszerűen!

Tengeri őrület rotisserie kosárban sütve

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Tengeri őrület rotisserie kosárban sütve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g kék kagyló
  • 500 g kis méretű kagyló (clam)
  • 500 g nagy garnéla
  • 500 g friss tintahal
  • 1 db homár
  • 1 db rák
  • 1 cső kukorica
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 g friss petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 60 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt (The Bastard) magas fokozatra.
  2. Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, majd keverjük össze őket az olívaolajjal.
  3. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
  4. A kagylókat mossuk meg alaposan és öblítsük le.
  5. A garnélákat tisztítsuk meg és vénátlanítsuk.
  6. A tintahalat vágjuk fel nagyobb karikákra.
  7. A kukoricát szeleteljük fel 2 cm-es vastagságú karikákra.
  8. A megtisztított, előkészített és felaprított alapanyagokat forgassuk bele a fokhagymás-petrezselymes olajba.
  9. Tegyük fel a grillre a rotisserie kosarat és abba mehet minden hozzávaló.
  10. Zárjuk le a fedőt és hagyjuk hogy a kosár lassan forogjon 5-7 percig.
  11. Amikor a kagylók kinyílnak és a garnélák, rákok szép rózsaszínűre váltanak, valamint a tintahal is elkészül, vegyük le a grill kosarat és tegyük egy nagyobb tányérra az elkészült ételt.
  12. Tálaljuk pirított kenyérrel és a cikkelyekre vágott citromok levél is nyomjuk rá bátran (vagy tegyük mellé, amikor kínáljuk a fogást, hogy a vendégek maguk tehessék meg ezt).