Gyümölcsös finomság a grillezés végére, ami fagyival igazi nyári nyalánkság.

Áfonyás, körtés pite grillezve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Áfonyás, körtés pite grillezve

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 csomag pite tészta
  • 3 db körte
  • fél kk fahéj
  • 2 marék áfonya
  • 2 kk citrom héj
  • 3 ek szeletelt mandula
  • 150 g cukor
  • 60 g liszt
  • 1 ek keményítő
  • 60 g barna cukor
  • 60 g vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra (220°C).
  2. A tésztát nyújtsuk ki és tegyük egy 23 cm-es átmérőjű sütőformába és vágjuk le a széleit. Szurkáljuk meg a tésztát!
  3. Egy nagyobb tálban keverjük össze az áfonyát a megpucolt és kisebb darabokra vágott körtével.
  4. Adjuk hozzá a a citrom (esetleg narancs) héjat, végül pedig szórjuk meg a gyümölcsöket a cukor, a keményítő és a fahéj keverékével.
  5. Ezt a gyümölcs masszázs öntsük a pite tésztába, és a tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
  6. Közben egy aprítóban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot és vajat, amíg egy morzsálódós tésztát nem kapunk és ezt morzsoljuk a pite tetejére.
  7. Amikor összeállítottuk a pitét, mehet is a rácsokra sülni 15 percig. Ezután vegyük vissza a hőfokot 175°C-ra és így süssük további 40-45 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
  8. Fagylalttal és/vagy tejszínhabbal kínáljuk!