- írta: Peitli Csilla
Gyümölcsös finomság a grillezés végére, ami fagyival igazi nyári nyalánkság.
Áfonyás, körtés pite grillezve
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 csomag pite tészta
- 3 db körte
- fél kk fahéj
- 2 marék áfonya
- 2 kk citrom héj
- 3 ek szeletelt mandula
- 150 g cukor
- 60 g liszt
- 1 ek keményítő
- 60 g barna cukor
- 60 g vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra (220°C).
- A tésztát nyújtsuk ki és tegyük egy 23 cm-es átmérőjű sütőformába és vágjuk le a széleit. Szurkáljuk meg a tésztát!
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az áfonyát a megpucolt és kisebb darabokra vágott körtével.
- Adjuk hozzá a a citrom (esetleg narancs) héjat, végül pedig szórjuk meg a gyümölcsöket a cukor, a keményítő és a fahéj keverékével.
- Ezt a gyümölcs masszázs öntsük a pite tésztába, és a tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
- Közben egy aprítóban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot és vajat, amíg egy morzsálódós tésztát nem kapunk és ezt morzsoljuk a pite tetejére.
- Amikor összeállítottuk a pitét, mehet is a rácsokra sülni 15 percig. Ezután vegyük vissza a hőfokot 175°C-ra és így süssük további 40-45 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
- Fagylalttal és/vagy tejszínhabbal kínáljuk!