Gazdag paradicsomos, darált húsos egytálétel, ami a kemencében is tökéletesre sül!

Kemencében sült cannelloni

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Kemencében sült cannelloni

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darálthúsos szósz
  • 500 ml besamel mártás
  • 1 ek vaj
  • 250 g cannelloni
  • ízlés szerint parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Fűtsük fel a kemencét közepes mennyiségű fával, körülbelül 200°C legyen.
  2. Készítsük el(ő) a darált húsos spagettimártást és a besamel mártást.
  3. Egy mélyebb hőálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd a tál aljára tegyünk egy vékony réteg húsos mártást.
  4. A húsos mártás többi részét, töltsük be a száraz tésztacsövekbe, amelyeket méhkaptár szerűen aztán helyezzünk egymásra. A tésztát itt sem kell előfőzni a lasagnához hasonlóan.
  5. A tészta tetejére öntsük rá a besamel mártást, egyengessük el, majd szórjuk meg sajttal.
  6. A tálat fedjük le alufóliával és tegyük be sülni az egytálételt 30 percre.
  7. Amikor letelt az idő, vegyük le a fóliát és toljuk vissza 10 percre, hogy a sajt is szépen megpiruljon.