Az ünnepi asztal sztárja lesz ez a tésztába burkolt sertés sonkával, gombával és hagymával.

Sertés Wellington a grillről

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: 5

Sertés Wellington a grillről

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db sertés tarja
  • 4 ek dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 8 szelet prosciutto sonka
  • 2 db shalottahagyma
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 g gomba
  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 szál friss kakukkfű
  • 2 kk snidling
  • 2 ek vaj
  • ízlés szerint bbq fűszerkeverék
  • fél kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 175°C-ra.
  2. A megpucolt hagymát, gombát, fokhagymát és 2 szál kakukkfű levelét tegyük egy aprítóba és pár pulzálással aprítsuk fel őket.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a gombás keveréket 8-10 percig.
  4. Sózzuk és borsozzuk az egészet, majd tegyük félre hűlni.
  5. A húst vágjuk ketté és irdaljuk be, majd fűszerezzük meg alaposan a BBQ fűszerkeverékkel.
  6. A forró grillre tegyünk egy marék füstölőfát és készítsük elő a grillt indirekt sütéshez. A grillrácsot tegyük a legmagasabb helyre.
  7. Süssük a húst 3 órát vagy amíg eléri 73°C-ot.
  8. Ekkor csavarjuk be sütőpapírba és süssük újabb 3-4 órát vagy amíg eléri a 96°C-ot.
  9. Vegyük le a grillről a húst és tegyük hűtőbe 30 percre.
  10. Amíg hűl a hús, melegítsük a grillt 200°C-ra.
  11. A leveles tésztát hajtsuk ki (vagy nyújtsuk ki, ha szükséges), majd helyezzük rájuk a sonkákat úgy, hogy azok majd teljesen betakarják a húst.
  12. A sonkákra halmozzuk a gombás tölteléket vékony rétegben és sózzuk, borsozzuk még ízlés szerint. És jöhet rá egy kevés kakukkfű is.
  13. A húst helyezzük a tészta szélére és kenjük le a mustárral.
  14. Óvatosan tekerjük be a tésztába a húst és zárjuk le a széleket, nehogy kifolyjon a töltelék vagy a szaft.
  15. A tojásokat üssük fel és keverjük össze, majd kenjük le velük a tésztát kívülről. Bevágással dekorálhatjuk is a tészta tetejét vagy sóval ízesíthetjük.
  16. Tegyük vissza a Wellingtont a grillre és takarjuk le sütőpapírral, nehogy túl gyorsan megpiruljon a tészta.
  17. Süssük zárt tető alatt 45 percig, hogy a tészta aranybarna legyen.
  18. Óvatosan, egy nagy lapát segítségével vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni pár percig felvágás előtt.