Ha valami könnyűt és gyorsan elkészíthetőt keresel, akkor ez a taco recept csak arra vár, hogy összedobd. Többféle hússal is elkészítheted, és előre is dolgozhatsz, hogy a sütés már tényleg csak pár percet vegyen igénybe!
Villámgyors taco autentikus szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g flank steak
- 1 db naracs
- fél db fehérhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk só
- fél kk fekete bors
- 1 marék koriander zöld
- 6 db taco
- 1 db paradicsom
- 1 db lime
- ízlés szerint csípős szósz
Elkészítés:
- A steak húst fűszerezzük a sóval, borssal és pirospaprikával.
- Ezután helyezzük egy zacskóba vagy zárható tálba.
- Öntsük rá a narancs kifacsart levét, majd adjuk hozzá a felkarikázott hagyma felét és a felaprított koriander zöldet.
- Jól rázzuk össze a húst a többi hozzávalóval, zárjuk le és tegyük hűtőbe. Hagyjuk legalább 2 órát pihenni. (Használhatunk igény szerint csirkét is, ebben az esetben a pácolás ideje felére csökkenthető.)
- Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a Kamado Joe grillünket 240°C -ra. Nagyon fontos, hogy a grill forró legyen és gyorsan bezárhassuk az ízeket a húsba.
- Süssük meg a húst a kívánt állagra. Vastagságtól függően ez oldalanként 3-5 percet jelent, ennél több nem kell neki, hiszen nem akarjuk túlsütni.
- Hagyjuk pihenni 1-2 percet.
- Addig melegítsük fel a tortillákat és osszuk el rajtuk a maradék hagymát, a felvágott paradicsomot, majd jöhet rá a felszeletelt hús.
- Végül ízesítsük ízlés szerinti csípős szósszal és a lime levével.