A tofu kissé íztelen, semleges mivolta sokakat elriaszt ettől az alapanyagtól, de egy jól összeállított páccal ki lehet hozni a tofuból is egy ízrobbanást. Egészséges és grillre való alapanyag, nem csak vegetáriánusoknak.
Csípős grillezett tofu
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db chipotle konzerv
- 1 ek miso paszta
- 2 ek olaj
- 2 ek barna cukor
- 450 g tofu
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 db újhagyma
Elkészítés:
- A paradicsomos chipotle konzervet öntsük át egy aprítóba.
- Adjuk hozzá a miso pasztát, az olajat és a barna cukrot. Keverjük simára. Egy evőkanállal vegyünk ki a szószból és tegyük félre.
- A tofut vágjuk vastagabb szeletekre, amiket papírtörlő között kicsit nyomkodjunk meg, hogy minél több nedvesség távozzon belőlük.
- Ezután a szeleteket tegyük egy zárható edénybe és öntsük ár a pácot. Lezárt tetővel pihentessük a hűtőben 1 órát.
- A szezámolajat és a szójaszószt keverjük össze a félretett páccal.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A pácból kivett tofu szeleteket tegyük fel a forró rácsokra és zárt tető alatt süssük 10 percig az egyik, majd újabb 10 percig a másik oldalát.
- Óvatosan forgassuk és sütés közben ne felejtsük el időnként lekenni a tofut a félretett, szezámos, szójás páclével.
- Tálaláskor szórjuk meg a karikákra vágott újhagymával.