Egészséges, rostban gazdag és finom előétel az édesburgonya édességével és a brie sajt krémességével.
Édes burgonya brie sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 120 g brie
- 5 db zsályalevél
- 2 ek pekán dió
- 2 ek juharszirup
- 2 ek vaj
Elkészítés:
- A megmosott édesburgonyákat egy műanyag tálban tegyük be a mikróba és főzzük 8 percig.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amíg melegszik a grill, a krumplikat hámozzuk meg és szeleteljük fel.
- A szeleteket tegyük fel a grillre pirulni 5 percre.
- A vajat melegítsük fel és az aprított zsályával keverjük el, hogy átvegye az ízét.
- Ezzel az ízesített vajjal locsoljuk meg az édesburgonyát, majd tegyünk rá egy kevés sajtot a szeletekre.
- Amikor a sajt elkezd olvadni (2-3 perc zárt tető alatt), szórjuk meg a pekán dióval és ha szeretnénk akkor a juharsziruppal is.
- Szedjük tálra az elkészült édesburgonya falatkákat és a maradék vajjal, sziruppal locsoljuk meg.