Nincs jobb egy melengető levesnél ebben a hideg időben. Sűrű, krémes, füstös karfiol leves, amit nem csak a vegetáriánusok fognak szívesen fogyasztani. 

Füstölt karfiol leves

Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézség: 2

Füstölt karfiol leves

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 liter csirke alaplé vagy zöldség alaplé
  • 1 darab paszternák (kockázva)
  • 1 fej vöröshagyma (kockázva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 5 ág friss kakukkfű
  • 1 levél babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint füstölt paprika
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • ízlés szerint pirított fenyőmag
  • ízlés szerint parmezán forgács

Elkészítés:

1. Fűtse fel Broil King Pellet grilljét 175-180 Celsius fokra és várja meg, hogy a felszálló füst tiszta, fehér legyen. 

2. Szedje nagyobb rózsákra a karfiolt, kenje le olívaolajjal és ízlés szerint sózza, borsozza. Helyezze a karfiol rózsákat a grill felső rácsára. Hagyjon közöttük megfelelő távolságot, hogy a füst minden oldalról körbe tudja járni a karfiolt. Füstölje a rózsákat a megadott hőmérsékleten 40 percen keresztül.

3. A gázgrill oldalégőjén egy fazékban forralja össze a kockákra vágott hagymát, fokhagymát, paszternákot, babérlevelet és kakukkfüvet. Ha a zöldségek megpuhultak vegye le a fazekat a tázről és tegye félre. 

4. Vegye ki a babérlevelet az alapléből. Ellenőrizze, hogy a karfiolrózsák megpuhultak e. Ha a füstölt karfiol már kellőképpen puha, helyezze azokat az alaplébe és egy botmixer segítségével turmixolja homogén állagúra a krémlevest. 

5. Forralja fel még egyszer, alaplével vagy vízzel higitsa amennyiben szükséges.

6. Tálalja parmezánnal, pirított fenyőmaggal, füstölt paprikával vagy metélőhagymával. Grillen pirított fokhagymás kenyérrel tökéletes, tápláló és egészséges ebéd.