Ízletes előétel a nyár frissítő harmóniájával.
Grillezett bruschetta gazdagon
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 1 db shallot hagma
- 1 ek friss bazsalikom
- 100 ml balzsamecet
- 5 ek olívaolaj
- 16 szelet bagett
- ízlés szerint só
- ízlés szerint parmezán sajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Egy kis szószos edényben forraljuk fel a balzsamecetet és főzzük addig, amíg leredukálódik 3 evőkanálnyi mennyiségre. Ez körülbelül 8 perc.
- A hagymákat és a paradicsomot vágjuk fel apróra, keverjük el az ugyancsak felaprított bazsalikommal és 2 evőkanál olívaolajjal. Fedjük le és pihentessük a hűtőben tálalásig.
- A kenyérszeleteket kenjük le a maradék olívaolajjal mindkét oldalukon.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amikor a grill felmelegedett pirítsuk meg a kenyereket mindkét oldalunk, míg aranybarnák nem lesznek.
- A grillről levett kenyerekre halmozzunk a paradicsomos keverékből, locsoljuk meg a balzsamecetes mázzal és sózzuk meg. Aki szereti, tegyen rá parmezán sajtot is.