Grillezett gombás szendvics

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Grillezett gombás szendvics

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 450 g gomba
  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • 220 ml majonéz
  • 3 ek cukor
  • 120 ml almaecet
  • 2 ek olaj
  • 4 db zsemle
  • 220 ml bbq szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
  2. Amikor felmelegedett a grill, tedd fel a gombát, és időnkénti fordítással süsd kb. 20 percig a fejeket, amíg bebarnulnak és megpuhulnak. Ezután tedd félre őket kihűlésig, majd két villa vagy speciális hústépő villa segítségével forgácsold szét a gombákat.
  3. Amíg a gombák sülnek, készítsd el a salátát a szendvicsbe. Ehhez a káposztát, arépát és a hagymát is végd vékony csíkokra, és egy tálban keverd össze.
  4. Ezután jöhet a saláta szósza, amihez a majonézt, az almaecetet és a cukrot keverd össze, amjd öntsd rá a zöldségekre.
  5. Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a szétszedett gombát keverd össze benne a bbq szósszal. Süsd pár percig a keveréket, amíg a szósz rákaramellizálódig a gombára.
  6. A zsömléket vágd féle, pirítsd meg belülről őket és állítsd össze a szendvicset. A kenyérre halmozz a salátából, majd erre tegyél a gombából, végül jöhet a szendvics teteje.

Extra tipp:

  • Ha gázgrillt használsz, akkor a sütés előtt készíts elő egy kis adag fát a fütöléshez, és csak akkor tedd fel a gombát a grillre, ha már szépen füstöl a fa.
  • Csípősséget csempészhetsz az ételhez, ha a káposzta mártásába egy kis chilit vagy chili pelyhet keversz.

 

A gomba szétszedéséhez használj hústépő villát.