Időnként érdemes kitörni a megszokott zöldségek bűvköréből. Ez a baconös, parmezános káposzta jó kiindulópont.

Grillezett káposzta baconnel

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 1

Grillezett káposzta baconnel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db káposzta
  • 4 ek vaj
  • 4 szelet bacon
  • 2 ek parmezán sajt
  • 1 kk só
  • fél kk fokhagyma por
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A káposztát vágjuk négy felé és mindegyiket tegyük egy alufólia négyzet közepére.
  3. A vajat osszuk el a káposzták tetején.
  4. Szórjuk meg a darabokat sóval, fokhagyma porral és borssal.
  5. Végül jöhet rájuk a parmezán sajt is egyenlő arányban, majd tekerjünk egy-egy szelet bacont köréjük.
  6. Ezután csomagoljuk be a káposztákat, és zárt tető alatt süssük 40 percig őket.
  7. 15 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesebben süljenek.
  8. A grillről levéve rögtön tálalható.