Időnként érdemes kitörni a megszokott zöldségek bűvköréből. Ez a baconös, parmezános káposzta jó kiindulópont.
Grillezett káposzta baconnel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db káposzta
- 4 ek vaj
- 4 szelet bacon
- 2 ek parmezán sajt
- 1 kk só
- fél kk fokhagyma por
- negyed kk bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A káposztát vágjuk négy felé és mindegyiket tegyük egy alufólia négyzet közepére.
- A vajat osszuk el a káposzták tetején.
- Szórjuk meg a darabokat sóval, fokhagyma porral és borssal.
- Végül jöhet rájuk a parmezán sajt is egyenlő arányban, majd tekerjünk egy-egy szelet bacont köréjük.
- Ezután csomagoljuk be a káposztákat, és zárt tető alatt süssük 40 percig őket.
- 15 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesebben süljenek.
- A grillről levéve rögtön tálalható.