Tartalmas, ízletes és látványos köret a grillezett húsok mellé.
Grillezett krumpli saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg krumpl
- 1 db lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss bazsalikom
- 10 g só
- 80 ml rizsecet
- 3 ek halszósz
- 1 ek méz
- 70 ml olívaolaj
- 2 db vörös chili
- 2 ek szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A burgonyákat tegyük fel sós vízbe főni. Főzzük addig, amíg éppen csak elkezd puhulni. Szétfőzni semmiképpen nem szabad. Öntsük le róla a vizet és tegyük félre.
- A grill hőfokát vegyük lejjebb közepes hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a halszószt, az ecetet, a mézet és három evőkanál oalajat.
- A chiliket vágjuk apróra (ha nem szeretjük annyira az erőset, akkor magozzuk ki) és keverjük ezt is az öntethet. Sózzuk meg az egészet.
- A hagymát vágjuk nagyobb hasábokra.
- A fokhagymát vágjuk apróra és keverjük el a maradék olívaolajjal.
- A hagymát tegyük egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a karikákra vágott burgonyát és öntsük rá a fokhagymás olajat. Sózzuk ízlés szerint.
- A hagymás, krumplis keveréket tegyük fel a grillre és süssük 15 percig, hogy jól megpiruljanak.
- Ezután tegyük őket vissza az edénybe és öntsük le a korábban elkészített öntettel.
- Adjuk hozzá a félbetépett bazsalikom leveleket és a pirított szezámmagot.
- Sózhatjuk még egyszer, ha az ízlésünk úgy kívánja.