A grillezett padlizsán nemcsak padlizsánkrémnek tökéletes, önmagában zöldséges egytálételként is finom.
Grillezett padlizsán
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 60 ml majonéz
- 1 ek miso
- 1 ek víz
- 1 kk rizsecet
- 1 késhegynyi bors
- 1 ek kariander zöld
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Keverjük össze a majonézt egy kis tányérban a misóval, a vízzel, az ecettel és a borssal.
- Amikor a grill felmelegedett, olajozzunk ki egy tepsit, és ebbe tegyük a szeletekre vágott padlizsánt.
- Mindegyik szeletet kenjük le a majonézes keverékkel (mindkét oldalon), majd süssük 2-3 percig oldalanként vagy amíg megjelennek a grill csíkok a zöldségen.
- Tálaláskor tehetünk még rá a majonézes mártásból, és szórjuk rá a koriander zöldet is díszítésnek.