Egészséges és ízletes rágcsálni való köretnek vagy előételnek. Joghurtos mártogatóssal hűsítő csemege.

Grillezett padlizsán chips

Elkészítési idő: előkészület + 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett padlizsán chips

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • ízlés szerint só
  • 100 g parmezán sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk fokhagyma por
  • 2 kk olasz fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat vágjuk fel olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk.
  2. A szeleteket terítsük ki egy sorba, majd sózzuk meg és hagyjuk pihenni 10 perig.
  3. Itassuk le a felesleges nedvességet a padlizsánról, majd fordítsuk meg a szeleteket és sózzuk be újra.
  4. Ismét pihentessük 10 percig, hogy a só kihúzza a nedvességet és a kesernyésséget a padlizsánból. Törüljük le a felesleges nedvességet és jöhet a fűszerezés.
  5. A padlizsánokat tegyük egy tálba és locsoljuk meg olajjal, majd jöhet a fokhagyma por, az olasz fűszerkeverék és a parmezán sajt.
  6. Forgassuk össze az egészet és melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  7. Használjunk grill lapot a sütéshez, amire egy sorban helyezzük fel a padlizsánokat és zárt tető alatt süssük őket 15 percig.
  8. Valamilyen kedvelt mártogatóssal kínáljuk! A paradicsomos és a joghurtos mártogatósok is jól passzolnak hozzá.