Sokáig csak ázsiai boltokban találkozhattunk ezzel a zöldségfélével, de mióta már a piacokat is meghódította, bátrabban kísérletezhetünk vele. Grillezve kifejezetten ízletes zöldségköret lesz belőle.
Grillezett pak choi
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db pak choi
- 4 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 3 ek rizsecet
- 2 ek chili szósz
Elkészítés:
A pak choit mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté.
A többi hozzávalóból készítsünk pácot, és egy mélyebb edénybe helyezett zöldségre öntsük rá.
Az így előkészített étel mehet a hűtőbe pihenni pár órára. Akár egy egész napot is hagyhatjuk pácolódni.
Amikor sütni akarjuk, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra és tegyük fel a zöldséget sülni.
Időnként kenjük meg a visszamaradt páccal.
Süssük puhulásig, majd azonnal tálalhatjuk különféle grill húsokkal.