Ha szeretne valamilyen új zöldséget kipróbálni, akkor a pak choi jó választás. A kínai kel rokonaként annak helyettesítésére is szolgálhat, de grillezve is nagyon finom.
Grillezett pak choi az újdonságok szerelmeseinek
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db pak choi
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- 1 ek cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 kk szezámolaj
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A fokhagymát és a gyömbért vágjuk apró darabokra, majd keverjük össze az olajokkal, a cukorral, a szezámmaggal és a szójaszósszal. (Kicsit össze is melegíthetjük, hogy a cukor elolvadjon, és az ízek összeérjenek.)
- Ebbe a pácba forgassuk bele a félbe vagy négybe vágott pak choit. Hagyjuk kicsit állni, majd mehet fel a grillre.
- Sülés közben még lekenhetjük párszor a páccal.
- 4-6 perc alatt süssük ropogósra, de ne hagyjuk, hogy a levelek túlságosan megpuhuljanak, maradjon még bennük egy kis roppanósság. Köretként kínáljuk.