Ha szeretne valamilyen új zöldséget kipróbálni, akkor a pak choi jó választás. A kínai kel rokonaként annak helyettesítésére is szolgálhat, de grillezve is nagyon finom.

Grillezett pak choi az újdonságok szerelmeseinek

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett pak choi az újdonságok szerelmeseinek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db pak choi
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 1 ek cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 kk szezámolaj
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A fokhagymát és a gyömbért vágjuk apró darabokra, majd keverjük össze az olajokkal, a cukorral, a szezámmaggal és a szójaszósszal. (Kicsit össze is melegíthetjük, hogy a cukor elolvadjon, és az ízek összeérjenek.)
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a félbe vagy négybe vágott pak choit. Hagyjuk kicsit állni, majd mehet fel a grillre.
  4. Sülés közben még lekenhetjük párszor a páccal.
  5. 4-6 perc alatt süssük ropogósra, de ne hagyjuk, hogy a levelek túlságosan megpuhuljanak, maradjon még bennük egy kis roppanósság. Köretként kínáljuk.