Forró és könnyen elkészíthető paradicsomleves, ami a hideg téli estéken melegíthet.
Grillezett paradicsom leves
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 ger fokhagyma
- 1 db shalottahagyma
- 7,5 dl zöldség alaplé
- 4 ek olívaolaj
- 150 g cheddar sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A paradicsomokat negyedeljük fel és tegyük őket egy tálkába.
- Locsoljuk meg 2 evőkanálnyi olajjal, sózzuk, borsozzuk és jól forgassuk össze.
- Ezután mehetnek is a meleg grillre, hogy 5 perc alatt jól megpirítsuk minden oldalukat.
- Amikor elkészültek, tegyük őket egy turmix gépbe és pürésítsük össze.
- Tegyünk fel egy nagyobb lábast a grillre és hevítsük fel a maradék olajat.
- Ezen pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Adjuk a hagymákhoz a paradicsompürét, az apróra vágott bazsalikomot és kevergessük 3 percig, hogy előjöjjenek az ízek.
- Öntsük a keverékhez az alaplevet és mérsékeljük a hőfokot.
- Az éppen csak forrásban lévő levest grillezzük 30 percig
- Amikor elkészült azonnal tálaljuk a reszelt sajttal megszórva.