Forró és könnyen elkészíthető paradicsomleves, ami a hideg téli estéken melegíthet.

Grillezett paradicsom leves

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillezett paradicsom leves

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 ger fokhagyma
  • 1 db shalottahagyma
  • 7,5 dl zöldség alaplé
  • 4 ek olívaolaj
  • 150 g cheddar sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A paradicsomokat negyedeljük fel és tegyük őket egy tálkába.
  3. Locsoljuk meg 2 evőkanálnyi olajjal, sózzuk, borsozzuk és jól forgassuk össze.
  4. Ezután mehetnek is a meleg grillre, hogy 5 perc alatt jól megpirítsuk minden oldalukat.
  5. Amikor elkészültek, tegyük őket egy turmix gépbe és pürésítsük össze.
  6. Tegyünk fel egy nagyobb lábast a grillre és hevítsük fel a maradék olajat.
  7. Ezen pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  8. Adjuk a hagymákhoz a paradicsompürét, az apróra vágott bazsalikomot és kevergessük 3 percig, hogy előjöjjenek az ízek.
  9. Öntsük a keverékhez az alaplevet és mérsékeljük a hőfokot.
  10. Az éppen csak forrásban lévő levest grillezzük 30 percig
  11. Amikor elkészült azonnal tálaljuk a reszelt sajttal megszórva.