Egy kellemes ízű zöld köret, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes húsok, halak, sajtok vagy éppen tojás mellé. Igazi univerzális köret, citrusos beütéssel.
Narancsos grillezett spárga
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g spárga
- 2 ek olaj
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek narancslé
- 2 kk szezámolaj
- 2 kk méz
- 1 csipet pirospaprika
- 1 csipet só
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A megtisztított spárgákat enyhén olajozzuk be.
- A grillen 3 perc alatt pirítsuk meg a spárgákat, időnként megforgatva az egyenletes sülés érdekében.
- Közben már készítsünk elő egy tűzálló tálat, amibe keverjük össze a szójaszószt, a narancslevet, a szezámolajat, a mézet, a paprikát (ez lehet csípős is), és forraljuk össze.
- Amikor egy kicsit sűrűbbé vált a mártás, adjuk hozzá a sót, majd öntsük rá a spárgára.
- Végül szórjuk meg szezámmaggal.