Ha szereted a ropogós krumplit, akkor ezt a rendkívül egyszerű serpenyős változatot feltétlenül ki kell próbálnod!
Serpenyőben pirított krumpli
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 60 g vaj
- 1,5 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 190 fokra és készüljünk indirekt grillezésre.
- Már ekkor feltehetjük az öntöttvas serpenyőt, hogy együtt melegedjen a grillel.
- A krumplikat közben pucoljuk meg és szeleteljük fel.
- Olvasszunk meg 45 g vajat és locsoljuk meg vele a burgonyákat, amiket aztán jól sózzunk meg.
- A forró serpenyőt vegyük le a grillről és dobjuk bele a maradék vajat, hogy elolvadjon.
- Bevajazott serpenyőbe tegyünk le egy réteg burgonyát, szépen rendezetten, hogy amikor majd kiborítjuk a tálaláshoz, jól mutasson.
- Folytassuk a rétegzést, amíg el nem fogy a burgonya. Haladjunk körkörösen.
- Az öntöttvas edényt ezután tegyük vissza a grillre és süssük zárt tető alatt 15 percig.
- Amikor letelt ez az idő, fedjük le a burgonyákat alufóliával, majd süssük további 45 percig.
- Amikor szépen megpuhult a krumpli és az alja jó ropogóssá vált, vegyük le a grillről és hagyjuk hűlni 10 percig.
- Ekkor fordítsuk gyorsan fejre a serpenyőt és borítsuk a krumplikat egy tálra vagy vágódeszkára, amin tálalni akarjuk.
- Az aranybarnára sült krumpli látványos és ízletes köret!
+ 1 tipp: Az öntöttvas serpenyőben ropogósra sül majd a krumpli, ezért ha még nincs egy ilyen darab a birtokodban, akkor határozottan érdemes beszerezned egyet. Vagy kettőt! Kiváló, örök darabok, amelyekben kiválóan meg tudod pirítani a húst vagy a zöldségeket, és az egytálételeket akár tálalhatod is bennük. Látványos kiegészítői lesznek az asztalnak!
+ 2 tipp: A köretet izgalmasabbá és ízesebbé tehetjük, ha só helyett valamilyen fűszerkeverékkel szórjuk meg.